CriuleniDivertisment

Ce să faci cu ramurile binecuvântate la Florii?

Preotul Vasile Pistrui de la biserica ”Minunea Arh. Mihail” din Criuleni spune că rămurelele de salcie sunt un simbol al vieții, al biruinței Vieții asupra Morții, or, nu întâmplător Floriile urmează după sâmbăta învierii lui Lazăr. Conform traditiei florile și  crenguțele de salcie, care au fost sfințite de Florii, se duc acasă, se pun lângă iconiță sau într-o vază. De regulă se păstrează un an, dar dacă acest lucru nu e posibil cel mai potrivit ar fi ca rămurelele (stâlpările) binecuvântate în Duminica Floriilor, să fie arse.

Acestea ar putea fi  și îngropate, pentru a se „reîntoarce” în natură. Oricum, ar trebui păstrate cât mai mult timp.

În nici un caz nu ar trebui aruncate la gunoi/tomberon, ca semn de respect pentru binecuvântarea lui Dumnezeu, ce a venit asupra lor, prin rugăciunea specială pe care preotul o rostește în Duminica Intrării Domnului în Ierusalim.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button