InternaționalUncategorized

Ce avere lasă Mihail Gorbaciov fiicei și celor două nepoate

Născut la 2 martie 1931 Mihail Gorbaciov a cunoscut și sărăcia, munca în agricultură, dar și efectele carierei politice. De la tractorist în regiunea Stavropol, Mihail Gorbaciov a ajuns să fie ultimul președinte al URSS. Numele lui se asociază nu doar cu încetarea războiului rece, dar și cu noțiunile de ”Glasnosti” și ”Perestroica”, tentative de a pune în practică libertatea de exprimare și relansarea economică. A încheiat acorduri de reducere a înarmării cu Statele Unite și parteneriate cu țările occidentale pentru îndepărtarea Cortinei de Fier, care a divizat Europa timp de aproape 50 de ani, ducând la reunificarea Germaniei.

Mihail și Raisa Gorbaciov

A pus capăt războiului rece și a fost primul conducător al URSS care a ieșit în lume însoțit de o nevastă stilată. Cuplul Raisa și Mihail Gorbaciov era respectat la nivel mondial. Mihail Gorbaciov are un număr mare de premii și titluri onorifice în palmares. În 1990 a primit Premiul Nobel pentru Pace. Deşi a fost o figură influ­entă ale cărei opinii contau, averea netă a lui Gorbaciov la momentul de­cesului acestuia, echivala cca cinci milioane de dolari SUA, față de 70 miliarde dolari pe care îi posedă Vladimir Putin, scrie The List.

 

Unica fiică a cuplului Gorbaciov, Irina a anunțat că tatăl ei va fi înmormântat sâmbătă, 3 septembrie, 2022  la cimitirul Novodeviciy, alături de Raisa Gorbaciov, decedată în 1999.

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button