Politic

Câți alegători sunt în Moldova? CEC a actualizat registrul

La data de 1 martie 2023, numărul total al alegătorilor înscriși în Registrul de Stat al Alegătorilor din Republica Moldova este de 3 295 464 de persoane, anunță Comisia Electorală Centrală (CEC). 

Potrivit datelor CEC, 2 766 892 din cetățeni cu drept de vot sunt arondați la raioane și municipii. 

În stânga Nistrului ar fi 269 650 de alegători cu drept de vot, iar alți 258 922 de alegători nu au domiciliu/reședință.

În raionul Criuleni sunt înregistrați 58 303 alegători, iar în r. Dubăsari – 28 200 de alegători. 

Datele CEC arată că, față de datele de la ultimele alegeri, care au fost parlamentarele din 2021, numărul alegătorilor incluși în listele de bază în r. Criuleni, raportat la datele actualizate la 1 martie 2023, este în descreștere cu 300 de persoane în r. Criuleni și cu 581 – în r. Dubăsari. 

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button