Cărţile trebuie să fie oglinzile de aur ale realităţii

Biblioteca publică Molovata Nouă are un program vast de activități pentru beneficiarii săi pasionați de lecturi. În ghenar, majoritatea evenimentelor au fost dedicate marelui poet nepereche, Mihai Eminescu.

IMG_2283

Ziua uşilor deschise pentru utilizatorii bibliotecii a inclus excursii la bibliotecă, ciclu de lecturi eminesciene “Mihai Eminescu – cel mai mare poet al neamului”,  revistă bibliografică „Să-l cunoaştem pe Eminescu”, poliţe tematice cu genericul „Eminescu – o lume dăruită nouă”.   Participanţii la eveniment au fost  elevii  gimnaziului „Anatol Codru” din localitate.

Coincidența în timp cu sărbătorile de iarnă a dat un colorit special activităților. Chiar de sf. Vasile a fost organizată  expoziţia de carte  „Bădiţă Mihai  – aşteptăm semănători”.

Elevii clasei a 3-a ghidaţi de învățătoarea Axenia  Ursu,  urmați de cei din  clasa a 4-a cu  profesoara Socolovschi Elena, au semănat, ne-au urat de sănătate, dar au şi recitat şi cântat pe versurile marelui poet Mihai Eminescu, după care au primit şi darurile tradiţionale.  Copiii din clasa 2 –a, conduşi de profesoara Elena Cebotari au participat la trecerea în revistă a operei lui Mihai Eminescu, la fel au fost receptivi  şi au recitat şi cântat din  versurile  poetului.

IMG_2244

Nespus de curioşi au fost elevii din cl. I-a, discipolii dnei Aliona Carpov, care pentru prima dată au păşit pragul bibliotecii şi care au vizionat la calculator  filmuleţul  „Eminescu şi  creaţia sa pentru copii”.

Au participat activ la discuţii, acumulând noi cunoştinţe despre opera eminesciană, au creat o atmosferă cu adevărat Dumnezeiască. Nu au lipsit nici îndemnul poetului drag:

“Numai citind mereu,  creierul  tău va deveni un laborator de idei  şi imagini, din care vei întocmi  interesul şi filosofia vieţii”.

 Valentina  VERLAN,  biblioteca publică Molovata Nouă

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *