Cărţile nu sunt un dar efemer

Nu s-au uscat rădăcinile celor cu dragoste de Neam, care seamănă boabe de lumină în sufletele celor mulţi şi dornici de lumină.

Cornelia

Acest fapt a fost confirmat și  în ziua de 1 septembrie, curent, când Biblioteca publica Hârtopul Mare a fost gazda unui grup de tineri entuziaşti ai Filialei Bacău, România, a “Acţiunii 2012”,  care au adus în dar o impunătoare  donaţie de carte românească. Bucuria elevilor atât din Hârtopul Mare, cât şi a celor din Hârtopul Mic, a profesorilor, dar şi a părinţilor prezenţi în sală, se citea pe fața fiecăruia.

M-am bucurat să văd cum liceenii răsfoiau cu nesaţ printre lucrările clasicilor şi déjà aşteaptă cu nerăbdare să le împrumute. Țin să le mulţumesc din suflet celor care au dăruit o carte românească pentru că au făcut-o din inimă şi cu gânduri bune. E vorba și tineri din Bacău însoţiţi de Ion Puşcaş, consilier local, care ne-au făcut un vis împlinit. De fapt, aceşti tineri au avut misiunea de a întări, de a menţine şi de a transmite conştiinţa de roman. Cărţile nu sunt un dar de o zi, dar sunt pentru totdeauna. Şi cine seamană mult, mult va culege.

Cornelia Catârău, şefa Bibliotecii Publice Hârtopul Mare

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *