Când frumosul îți dă aripi

60 de elevi ai şcolilor de arte din Doroţcaia, Coşniţa şi Cocieri au primit în prima săptămăna a Vacanţei Mari bursele binemeritate. Este deja o tradiţie în raionul Dubăsari ca  premianţii concursurilor raionale, republicane prin care  promovează arta, cultura, tradiţiile şi obiceiurile neamului nostru, să fie stimulaţi cu bursa preşedintelui raionului. – Scopul acestor premii băneşti este de a susţine excelenţa celor, care depun străduinţă, muncesc zi de zi pentru a obţine rezultatele remarcabile, oferind şansa punerii în valoare a talentului lor, dar totodată aceasta este o motivaţie pentru ceilalţi ca să tindă spre performanţe, – declară şefa Secţiei cultură şi turism, Valentina Semionov.

Dub sc arte

Emoţionaţi, majoritatea bursierilor care au făcut o pasiune pentru artă, muzică, pictură şi dans şi-şi petrec o bună parte din  timpul rezervat recreării, după lecţiile din şcoala generală, printre instrumente muzicale, peniţe şi culori, au recunoscut că cheia succesului în lumea artei implică din start  aptitudini, dar şi multă străduinţă, disciplină şi perseverenţă.

Deşi această acţiune de susţinere a tinerelor talente printro bursă generează mai multe păreri contradictorii în rândul consilierilor raionali,  preşedintele Grigore Policinschi declară că “atâta timp cât avem copii talentaţi, care promovează imaginea raionului,  cu care ne mândrim, îi vom promova şi vom susţine Şcolile de Arte din teritoriu.”

E. Chiriac

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *