Căldură în inimi și în case  la Cruglic

 Colaborarea dintre ONG ” Soarta” din orasul Soroca și parohia Cruglic, Criuleni este ca o mană cerească pentru crugliceni.

carbuni

Al treilea an, grație acestui parteneriat oamenii în etate din sat primesc cărbuni pentru a-și încălzi casele pe timp de iarnă.  Parohul Nicolaie Ciobanu, care în acest an a împlinit 20 de ani de slujire în altarul credinței și a reușit să pună în valoare specificul satului și să realizeze mai multe proiecte sociale, spune referitor la donația de cărbuni: ”Anul acesta cărbunele, 22 tone, a venit din partea MAX Maakt Mogelijk. Ploaia puternică din acea zi nu ne-a impedicat sa distribuim carbunii şi să aducem mulţumiri dnei Asya Răilean, directorului executiv al ONG-ului ”Soarta” din orasul Soroca, precum şi poporului olandez pentru caldura, care vine din inimile lor către casele vârstnicilor din Moldova. Mulţumim pentru asta echipei conduse de catre Jan Slagter, că a acceptat în acest proiect și satul Cruglic şi a sensibilizat oamenii de bună credinţă din Olanda.”

Deși în lista beneficiarilor figurează  110 persoane, căldura  din casele lor va bucura mult mai multă lume, căci  o vatră caldă adună  neamurile și alungă singurătatea.

Apreciind implicarea parohului în viața comunitară, crugliceanca  Angela Cucu zice: ”Sunt ferm convinsă – Dumnezeu ni l-a trimis pe Părintele Nicolae în sat pentru aceea, ca să arate cruglicenilor câtă răbdare şi dragoste de oameni poate purta în suflet un muritor. Uneori chiar nu merităm atâta dăruire sufletească din partea lui, dar  găseşte pentru fiecare dintre noi un cuvânt, un zâmbet, o picătură de căldură din inima Dumnealui.”

E. Alexei

 

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *