Bilbioteca din Criuleni, dotată de Novateca

Programului Naţional Novateca a început dotarea bibliotecilor din raion, prima fiind cea din Criuleni. 

În acest proces, Bibliotecii Publice Orăşeneşti „T. Isac” din or. Criuleni îi revine rolul de centru de formare şi instruire. Potrivit Valentinei Bobeico, şefa secţiei cultură şi turism a Consiliului Raional Criuleni, după Conferinţa de lansare, care a avut loc la 2 iulie în Chişinău, echipa republicană Novateca a organizat în luna august cursuri gratuite de instruire profesională şi pregătire a formatorilor, la care Sectia Cultură şi Turism a delegat două persoane: Viorica Şapavalov, director, şi Tatiana Cociug, metodist în cadrul BPO „T. Isac” din Criuleni.

Novateca 1

La 12 august, 2015, avînd personal instruit, Biblioteca Publică Orăşănească “T.Isac” a primit echipamentul tehnic multaşteptat, care include 10 compiutere, echipate cu căşti, 2 laptopuri, imprimantă, copiator, scaner, ecran pe stativ, proiector şi un set de boxe.

Începând cu luna septembrie, paralel cu obligaţiunile care îi revin unui centru de formare, Biblioteca Publică Orăşenească “T.Isac” din oraşul Criuleni, va oferi cititorilor săi noi servicii, atrăgând şi antrenând în activitatea sa nouă de Centru Сomunitar de Informare noi categorii de cititori şi pături sociale.

Tatiana Cociug, metodist în cadrul primei biblioteci dotate de programul Novateca, a spus că alte 19 biblioteci din raion vor fi echipate după ce personalul acestuia va fi instruit,  în lunile septembrie şi octombrie.

În imagine: dotarea cu echipament a sălii multimedia, 12 august 2015.

Info “E.C.”

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *