CriuleniCulturalEC Junior

Biblioteca adună copiii dornici de cunoștințe

Biblioteca publică din satul Slobozia-Dușca este un local al cunoștințelor, unde cele mai harnice albinuțe absorb nectarul de prin carți, susținute de bibliotecara Silvia Vitman.

Mândră că elevii au mai multe posibilități să-și completeze cunoștințele la bibliotecă, dna Silvia Vitman spune: ”În fiecare zi biblioteca este plină de copilași dornici de lectură. La dispoziția lor stau numeroase volume de cărți, inclusiv povești, povestiri, nuvele, romane, etc. Pot accesa copiii și informația din Internet, căci au la dispoziție sala de compiutere. Biblioteca este vizitată zilnic de zeci de copii, dar și maturi…”
Printre vizitatori am surprins-o și pe Alexandra Fondos, elevă în clasa IV, care ne-a spus: ”Astăzi am venit împreună cu colegele mele ca să facem un proiect, căci pentru aceasta aveam nevoie de calculator și imprimantă, şi biblioteca ne ajută.”
Dumitru Hotca, elev in clasa III, a venit să vadă noua achiziție de carte a bibliotecii și să ia câteva cărți pentru lecturi la domiciliu. De altfel, la biblioteca din sat fiecare găsește ceva pe plac, pornind de la o carte și terminând cu instruiri ce le dezvoltă deprinderi de viață.

 

Sabina Beregoi, stagiară în cadrul proiectului „Est-Curier Junior”

Imagini: copiii la bibliotecă.

Acest articol este realizat în cadrul proiectului „Sprijin pentru mass media din Moldova și eforturi inovatoare de educație media”, finanțat de Agenția Suedeză pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională și implementat de Internews în Moldova, ce are ca scop promovarea dezvoltării mass media independente și profesioniste, care oferă cetățenilor acces la o diversitate de perspective și reduce vulnerabilitatea sectorului mediatic la interesele politice și economice.

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button