Social

Bate vântul – feribotul stă

Cum ajungi azi la Molovata Nouă?

 

La 28 martie rafalele de vânt ce au generat valuri puternice au oprit circulația podului plutitor ce unește satele Molovata și Molovata Nouă  amplasate pe malul drept și stâng al râului Nistru. Din acest motiv și-a întrerupt temporar activitatea și postul vamal de tip debarcader ”Molovata”, anunță reprezentanții Serviciului Vamal.

Călătorii sunt îndemnați să opteze pentru deplasarea de pe malul drept pe malul stâng al râului pe cale terestră pe traseul Criuleni-Dubăsari sau peste barajul de la Hidrocentrala de la Dubăsari. Transportatorii de mărfuri pot apela la serviciile postul vamal intern de control ”Criuleni 18”, aflat la circa 32 km distanță.

„Activitatea postului vamal de la Molovata va fi reluată atunci când vor permite condițiile climaterice”, anunță Serviciul vamal al RM.

ÎS ”Bacul Molovata” atenționează că  podul plutitor se află în imposibilitatea de a traversa râul Nistru atunci când viteza vântului depășește 7-8 m/s.

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button