Banii din amenzi vor suplini bugetul

2 mln. 400 mii lei – cu atât se preconizează a fi suplinit bugetul raio- nului în urma efectelor contractului dintre Consiliul raional şi SRL “Midland Engineering”.

Suma ar constitui 50% din valoarea amenzilor achitate de către şoferii nedisciplinaţi, care încălcă regulamentul circulaţiei rutiere în timp ce se deplasează pe sectorul de drum ce traversează satul Măgdăceşti.

Pe acest sector de drum sunt instalate camere de supraveghere video de monitorizare a traficului rutier. Vera Anii, şefa Direcţiei finanţe, precizează că suma respectivă se preconizează a fi acumulată până la finele anului curent.

Dacă se vor acumula aceşti bani sau nu va arăta următorul raport bugetar.

La şedinţa din 2 octombrie, consilierii au aprobat decizia cu privire la iniţierea parteneriatului public-privat în domeniul proiectării, finanţării, construcţiei şi operării Sistemului automatizat de supraveghere a circulaţiei rutiere “Controlul traficului” în raionul Criuleni, adică extinderea reţelei de monitorizare video a traficului rutier ca o modalitate de suplinire a bugetului raionului.

 

S. Cernov

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *