IncidenteSocial

Avea mașină noua, dar era beat și fără permis

Deplasarea haotică a unui automobil de marca Renault Megane a atras atenția unui echipaj al Inspectoratului de poliție Criuleni, ce se afla în misiune în seara zilei de 23 septembrie, aproximativ ora 21:00. Polițiștii au bănuit că șoferul ar putea să se simtă rău sau ar fi în stare de ebrietate, comunică Maxim Cernovschi de la Inspectoratul de poliție Criuleni.

Fiind stopată unitatea de transport, oamenii legii au constatat că șoferul era în stare avansată de ebrietate. Testul alcoolscopic indica o concentrație de alcool în aerul expirat de 1.20 mg/l.
Ulterior, bărbatul de 38 de ani, originar din raionul Criuleni a fost condus la Inspectorat pentru documentare și s-a constatat că acesta nu deține nici permis de conducere.
Maxim Cernovschi, reprezentantul IP Criuleni declară: ”Atenționăm că scopul poliției nu este de a sancționa, dar de a preveni, iar în contextul în care sunt încălcate prevederile legislației – suntem nevoiți să acționăm.”
Pe numele conducătorului auto a fost pornit un proces penal pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat și fără permis de conducere. Acesta riscă până la un an de închisoare sau o pedeapsă cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 200 la 240 de ore.

Șoferul riscă o pedeapsă cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 200 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 1 an.

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button