Est-CurierInternațional

Autoritățile din Iran au lichidat poliția moravurilor

După două luni de proteste, cauzate de decesul unei tinere aflate în custodia poliției, Mahsa Amini, arestată pentru că ar fi neglijat ținuta obligatorie pentru femei în Iran, procurorul general al țării, Mohammad Djafar Montaseri a anunțat, că poliția moravurilor a fost lichidată. Totodată, procurorul a anunțat, că aceasta nu are nimic comun cu sistemul judecătoresc al țării, comunică agenția IRNA

Totodată, autoritățile iraniene sunt dispuse să revadă o lege, care este în acțiune de 10 ani în Iran, potrivit căreia femeile trebuie să apară în public cu capul acoperit și în haine largi. Legea este în atenția parlamentului și organelor justițiare ale țării. 

Săptămâna trecută consiliul suprem de securitate al Iranului a anunțat că în urma protestelor îndelungate ar fi decedat 200 de cetățeni, cifră ce ar fi mult mai mică decât numărul real al victimelor confruntărilor protestatarilor cu poliția. Protestele ample au început la 18 septembrie în Iran, după ce o fată a murit reținută de poliție pentru faptul că nu a purtat corect hijabul. 

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button