Autoritățile anunță că piscinele se redeschid, de data asta din 10 august

După ce la 1 august au interzis funcționarea piscinelor și parcurilor acva, pe motiv că nu s-ar respecta cerințele antiepidemiologice, din 10 august acestea își vor putea relua activitatea.

Prevederea se conține în hotărârea nr. 23 din 7 august 2020 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică. Hotărârea este suplimentată de o anexă, în care sunt trecute prevederile obligatorii pentru administratorii piscinelor. Printre acestea – triajul zilnic al angajaților și al vizitatorilor cărora li se va aplica termometria, asigurarea și plasarea la loc vizibil a substanțelor pentru dezinfectarea mâinilor. Administratorii vor trebui să asigure programarea telefonică a vizitatorilor, pentru a se evita aglomerația.  Numărul vizitatorilor piscinei/bazinului de înot nu trebuie să depășească 50% din capacitatea maximă după proiect. Administratorii vor trebui să permită accesul în apă a unui număr limitat de înotători astfel încât distanța dintre ei să fie de minim 1,5 m. Regulile impun o dezinfectare a suprafețelor la fiecare două ore. Angajații sunt obligați să poarte măști și mănuși.

Ultimul punct al hotărârii amintește despre răspunderea contravențională  și/sau penală a persoanelor vinovate de nerespectarea măsurilor de sănătate publică cerute.

Info E-C

 

 

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *