Au interzis, dar sunt gata să-şi revadă decizia

De sâmbătă, 1 august, activitatea piscinelor şi zonelor de agrement acvatice  a fost sistată, prin hotărârea Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică, din cauza că nu s-ar respectă normele sanitar-epidemiologice impuse vizitatotilor.

Protest piscine

Hotărârea respectivă a fost comunicată public în după amiaza zilei de 31 iulie, 2020. Decizia a nemulţumit pe mulţi prorpetari de asemenea afaceri, cu atât mai mult cu cât aceştia au ratat o mare parte a sezonului estival 2020, iar alţii şi-au achiziţionat stocuri de produse şi consumabile pentru terasele şi cafenelele pe care le deţin pe lângă piscine. Luni, o parte din propietarii piscinelor au protestat în faţa clădirii Guvernului şi au adresat conducerii mesaje gen “Incompetenţa voastră nu este vina noastră”.

Prim-Ministrul Ion Chicu a anunţat, în aceeaşi zi, că sistarea activităţii zonelor de agrement ar putea fi revăzută, asta dacă patronii acestora se vor conforma şi vor respecta măsurile de precauţie. Pentru aceasta, timp de o săptămână, ei vor fi monitorizaţi şi se va examina respectarea condiţiilor de către aceste unităţi de agrmenet. Dacă patronii acestora, proprietarii, vor înţelege cum trebuie să acţioneze, s-ar putea reveni la decizie, iar acolo unde nu se repsectă regulile, s-ar putea să nu se permită activitatea, a fost measjul lui Chicu.

Info „E-C”

Foto publika.md

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *