Au fost trei, au rămas doi

După nici trei luni de la instalarea în funcția de vicepreședinte al raionului Criuleni, Marcel Untila părăsește acest fotoliu.

La 25 august, curent, întruniți în cadrul unei ordinare ședințe a Consiliului raional, consilierii cu o majoritate de voturi modifică decizia nr.22 din 05.07.2015 “Cu privire la numărul vicepreședinților raionului”, anulând una din cele 3 funcţii după care au purces şi la modificarea anexei nr.2 la compartimentul “Statele de personal ale preşedintelui raionului”, creând o funcţie nouă, cea de consilier al preşedintelui raionului, care începând cu 1 septembrie a şi fost  ocupată prin dispoziţia preşedintelui raionului Veaceslav Burlac, de acelaşi Marcel Untila.

Maricel

Marcel Untila

- Funcţia de consilier al preşedintelui raionului nu este una publică,  prin urmare candidatul poate fi confirmat printr-o dispoziţie emisă de preşedinte – susţine Diana Rusu, secretarul instituţiei. – După care între cei doi este semnat un contract de muncă în care sunt stipulate toate condiţiile. Reieşind din programul de muncă fluient, or, dnul Unitila execută această funcţie fiind angajat prin cumul, se va ţine cont şi la calcularea salariului. Apropo, din câte cunosc, anume din raţionamente de economisire a resurselor financiare s-au şi produs aceste schimbări – a conchis Diana Rusu.

Vă amintim că Marcel Untila a fost ales în calitate de vicepreședinte, funcție rămasă vacantă după plecarea lui Dionisie Urîtu, la 6 iunie, 2017. Atunci, tot din raționamente de economisire a surselor financiare, consilierul Constantin Racu propunea să fie redusă această funcție și limitarea la doi vicepreședinți, precizând că asta ar permite o economie de aproape jumătate de milion de lei până la finele mandatului actualului Consiliu. În replică consilierul Dionisie Boaghe declara că la acest jumătate de million de lei cheltuiți pentru întreținere respectivul funcționar ar putea să atragă beneficii de zeci de milioane în urma activității sale…

 Gh. Motricală

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *