Poliţie

Au dat mărturii false, dar cum fiecare minciună are picioare scurte, vor fi penalizaţi

Poliţia a reţinut pentru 72 de ore trei cetăţeni din r. Străşeni, care au depus mărturii calomnioase împotriva unui poliţist, despre care au spus că l-ar fi bătut pe unul dintre ei. După ce au indicat locul unde s-ar fi petrecut „bătaia”, şi anume în com. Hruşova, r. Criuleni, procurorii au ridicat imaginile de pe o cameră de luat vederi ce aparţine unui local de agrement, despre care contraveninenţii n-au ştiut că există. Iaginile au demonstrat că poliţistul nu a aplicat forţa fizică nici unuia dintre cei aflaţi în transportul dat.

După cum scrie politia.md, la data de 3 octombrie  curent, polițiștii din Criuleni  au stopat un microbuz care transporta 12 metri steri de material lemnos, fără acte de proveniență. Şoferul nu deținea nici actele necesare care permit exploatarea tehnică a transportului. În autovehicul se mai aflau și alți bărbați.

 Nemulțumiți că au fost stopați și documentați,  pentru a scăpa de pedeapsă și a defăima imaginea poliției, bărbații, în urma unei înțelegeri cu doi complicii de-ai lor, au sesizat Serviciul Protecție Internă și Anticorupție al MAI, despre faptul că, la momentul stopării și verificării microbuzului cu încărcătură, angajații poliției au solicitat surse bănești, după care i-ar fi agresat fizic.

În urma investigațiilor efectuate de către procurorii Procuraturii Criuleni, la 27 octombrie a fost adoptată ordonanța de refuz în pornirea urmăririi penale și clasarea procesului penal, constatându-se că atât pretinsa parte vătămată, cât și martorii audiați au depus mărturii mincinoase în cadrul procesului penal.

Ivan Rapeşco, procuror în Procuratura Criuleni, ne-a comunicat, că unul dintre cei trei bărbaţi (vârstele lor sunt între 27 şi 59 de ani), care se afla la volan, şi care a reclamat pretinsa bătaie din partea poliţistului, ar fi anexat chiar la cerere şi un certificat de expertiză medicală şi avea o vânătaie sub ochi, când a scris plângerea, aşa că procurorii, examinând datele camerelor de luat vederi şi asigurându-se că numeni nu a fost bătut, au de stabiliot cum a căpătat acesta echimoza, sau poate chiar s-a automutilat, ca să pară mai credibil falsul. Doi dintre firguranţii acestui proces,  potrivit procurorului, au antecedente penale (unul pentru escrocherie, iar altul pentru omor premeditat). Pe acest caz Procuratura din Criuleni a pornit două cauze penale pentru denunţarea falsă sau plângerea falsă și declaraţia mincinoasă, concluzia falsă sau traducerea incorectă.

Persoana culpabilă de asemenea infracțiune, riscă amendă în mărime de la 27 500 la 57 500 de lei sau cu închisoare de până la 5 ani.

Info „E-C”

Imagini de www.politia.md

 

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere.

Articole asemănătoare

Back to top button