ATENȚIE! Acum îți poți schimba medicul de familie!

Cetățenii care vor să-și schimbe instituția medico-sanitară primară sau medicul de familie o pot face până la 31 octombrie, anunță Compania Naţională de Asigurări în Medicină.

Solicitanții nu trebuie decât să depună o cerere în instituţia medicală aleasă. Înscrierea poate fi efectuată la o singură policlinică și este recomandată selectarea celei mai apropiate instituţii de locul de trai al solicitantului.

Există și câteva reguli pe care trebuie să le respecte cetățenii. Dacă optați pentru serviciile unui medic de familie dintr-o instituţie medicală primară care deserveşte alt teritoriu, sunteți obligat să asigurați deplasarea medicului atunci când veți solicita consultații la domiciliu.

Schimbarea instituţiei medicale primare şi a medicului de familie poate fi efectuată o dată pe an. Dacă numele medicului de familie nu va fi menţionat în cerere, acesta va fi desemnat de către instituţie.

După data de 31 octombrie își vor putea schimba medicului de familie doar persoanele care își vor schimba locul de trai.

Pentru a putea beneficia de asistenţă în baza polițelor medicale, toate persoanele sunt obligate să se înregistreze la un medic de familie.

Stela Mihailovici

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *