Aşa au votat alegătorii din r-nele Criuleni şi Dubăsari,  incluşi în circumscripţia 19 Ivancea

Circumscriţia electoral 19 Ivancea, care a inclus sate din patru raioane (Criuleni, Dubăsari, Orhei şi Rezina) au delegat în Parlament, cu majoritatea de peste 12 mii de voturi pe ambele circumscripţii, candidaţii Partidului Şor. Pe locul doi, după numărul de voturi s-a plasat Partidul Democrat (candidat Tudor Golub), pe locul trei – Blocul ACUM.

 

Votul pe satele r. Criuleni şi Dubăsari arată în felul următor:

În s. Cocieri învingător a ieşit candidatul socialiştilor, Mihai Paciu, şi PSRM pe naţională.

La Corjova, din 1037 de alegători, au votat valabil numai 187. La Corjova au câştigat Marina Tauber şi Partidul Şor.

La Holercani cele mai multe voturi a câştigat Blocum ACUM pe circumscripţia naţională şi Marina Tauber pe circumscripţia uninominală. Holercănenii au acordat şi cele mai multe voturi consăteanului lor, Vitalie Marinuţă – 143. Lista din Holercani a inclus 2197 de alegători, voturi valabile 959/936.

În Marcăuţi au votat 321 de cetăţeni, cca 45% dintre care au fost pentru Partidul Şor şi candidata acestuia.

La Ustia a câştigat detaşat Blocul ACUM, atât pe naţională, cât şi pe uninoninală.

Satele Măşcăuţi şi Jevreni au votat majoritar cu Blocul ACUM pe ambele circumscripţii, în proporţie de aproximativ 48, respectiv, 45 la sută, atât pentru listă, cât şi pentru candidata acestuia, Mariana Cuşnir.

Satul Molovata a atribuit victoria Partidului Şor pe ambele circumscripţii, iar Molovata Nouă a dat cele mai multe voturi PSRM pe circumscripţia naţională şi candidatei Partidului Şor pe circumscripţia uninominală.

La Oxentea pe primul loc în ambele circumscripţii, cu peste 30 la sută din sufragii, a fost Blocul ACUM. Aici au votat valabil 1090 de alegători din 2172 incluşi în listă.

La Răculeşti pe naţională au votat 399 de alegători, cel mai mare număr de  voturi fiind pentru Partidul Şor şi candidata acestuia Marina Tauber – aproximativ 40 % din voturi.

La Bălăşeşti au votat 505 alegători din 576 incluşi în liste – practic, cea mai mare rată de participare. Pe naţională a câştigat Blocului ACUM, iar pe uninominală candidata Blocului ACUM, Mariana Cuşnir, a pierdut cu doar trei voturi în faţa Marinei Tauber – 110 la 113.

În circumscripţia Ivancea au fost incluşi în liste 62130 de alegători. Voturi valabil exprimate pentru liste de partid au fost 29836, pentru uninominal – 29107.

La coada clasamentulului s-au plasat Lucia Viscun de la PCRM, liberalul Roman Boţan şi independentul Vitalie Marinuţa.

Datele au fost preluate din anexa la procesul-verbal de totalizare a votului pe CEU 19 Ivancea.

 

S. Cernov

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *