Artiştii locali au făcut sărbătoare la Hârtop

Duminică, 20 septembrie 2015, a fost o zi deosebită pentru hârtopeni, care în ajun au sărbătorit Hramul Satului cu numele Minunea Sf. Arh.

Mihail, Sărbătoarea a devenit tradiţională în spaţiul nostru cultural, şi adună an de an tot mai multă lume la hora satului.unnamed

Startul sărbătorii l-a dat primarul comunei Hârtopul Mare, Anatolie Delimarschi, care şi-a felicitat consătenii şi le-a urat numai bine. Artiştii amatori din satele Hârtopul Mare şi Hârtopul Mic, talentaţi şi bine instruiţi, au reuşit până acum să promoveze localitatea lor departe de casă, iar în zi de sărbătoare pentru consăteni, nu au stat de-o parte, ci i-au chemat în centru pentru a le arăta ce pot. Aşa, ansamblul „Băştinaşii”, condus de Lidia Stăvilă, au evoluat cu un program artistic din folclorul autentic.Un grup de copii dulci şi isteţi de la grădiniţa „Andrieş” au cântat şi au dansat spre bucuria şi buna dispoziţie a maturilor. A urmat apoi un vast program susţinut de artiştii amatori din sat: Irina Coroi, Nicoleta Stăvilă, Ana Grati, Marinela Stăvilă şi Vitalie Bâtcă.

Ziua a continuat cu competiţii sportive, organizate de către administraţia publică locală – trânta, ridicarea greutăţii şi tragerea otgonului, iar cîştigătorii s-au ales cu premii.

Sărbătoarea a culminat cu un concert de zile mari cu invitaţii din capitală: Alexandru Lozanciuc,Viorel Mahu, Vasile Tumuru şi Costică Manole și cu un spectaculos foc de artificii.

Elena Bâtcă

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *