Artiştii criuleneni vor deschide mâine expoziţia anuală „Fabricat în Moldova”

13 producători locali (11 agenţi economici şi meşterii populari Natalia Cangea şi Victor Pelin) şi-au exprimat intenţia de a completa standul raionului Criuleni la expoziţia anuală „Fabricat în Moldova”, care începe mâine, 29 ianuarie, şi va dura până pe 2 februarie, 2020, inclusiv.

Expoziţia se va deschide la ora 11.00.

FabricatinMoldova-—-Varianta-1-copy

Vitalie Onişciuc, şeful secţiei agricole, a comunicat că pregătirile sunt pe final, că achitările s-au făcut, referindu-se la plata în sumă de 38 mii lei pe care Consiliul Raional Criuleni a achitat-o pentru ca 13 producători din raion să ocupe 35 metri pătraţi de spaţii expoziţionale.

Doi producători – unul de mezeluri din Măgdăceşti şi o fabrică de dulciuri, care activează la Paşcani, se vor alipi pentru prima dată delegaţiei raionului, asta după ce fabrica de dulciuri s-a expus în anii anteriori pe cont propriu.

De mai mulţi ani, artiştii amatori din r. Criuleni participă la deschiderea festivă a expoziţiei. Nici în acest an nu s-a făcut excepţie, a informat Valentina Bobeico, şefa Secţiei cultură şi turism, care a adăugat, că artiştii amatori din r. Criuleni vor prezenta o oră de program la deschiderea evenimentului.  La standul Consiliului Raional va cânta ansamblul „Răzeşana” din Drăsliceni, iar pe scena din pavilion – colectivele din or. Criuleni.

Pe parcursul anilor “Fabricat în Moldova” a devenit o platformă de susținere a producătorului autohton și de promovare a imaginii Republicii Moldova. La eveniment participă agenți economici din diferite domenii de activitate și regiuni ale țării, precum și comunitatea de afaceri de peste hotare.

Expoziția, organizată de către Camera de Comerţ şi Industrie a RM, găzduieşte şi un program amplu de afaceri, mese rotunde, prezentări de companii și produse, seminare, conferințe pe teme de interes în sfera cooperării comercial- economice.

S. Cernov

 

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *