Economic

ANRE a decis cât vom plăti pentru gaze în august

În ședința din 4 august ANRE a aprobat tariful nou pentru metru cub de gaz furnizat de Moldovagaz. Prețul a crescut de la 18,62 la 22,99 de lei pentru un metru cub, chiar dacă „Moldovagaz” a cerut un preț de 29,48 de lei. Noul tarif va intra în vigoare după publicarea de deciziei în ”Monitorul Oficial”

Șeful Moldovagaz, a declarat că va cere amânarea plăților de la Gazprom și că „Proiectul de tarif propus astăzi de ANRE nu acoperă nici prețul de achiziție, nici costurile de transport, furnizare și distribuție a gazelor naturale. Ca urmare, aceasta va duce la acumularea în continuare a abaterilor de tarif, care la finele acestui an pot depăși 3,9 miliarde de lei, ceea ce va afecta negativ funcționalitatea întreprinderii. Potrivit proiectului ANRE, se propune includerea prețului de achiziție în valoare de 899,08 dolari SUA la mia de metri cubi în tariful reglementat, în timp ce în luna august este de 1458,92 dolari SUA la mia de metri cubi” , a scris Vadim Ceban pe canalul său de Telegram.

În cadrul sedinței ANRE reprezentantul Moldovagaz a declarat că în luna septembrie Republica Moldova ar putea achita 1692,2 dolari pentru o mie de metri cubi de gaz.

 

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Vezi și
Close
Back to top button