Amendă pentru denunț fals

O locuitoare a raionului Criuleni, în loc să le cumpere dulciuri de Crăciun celor trei copii pe care îi are la întreținere, va plăti 3000 de lei amendă pentru denunțare falsă.

E pedeapsa pentru supărare, căci la mâinie și-a acuzat concubinul că ar fi maltratat-o. Era să nimerească omul la închisoare, dar în cadrul anchetei a ieșit la iveală adevărul. Vorba e că femeia a fost la o zi de naștere și când a ajuns acasă a alunecat pe scări și s-a lovit. Concubinul, care venise între timp acasă, a ajutat-o să se ridice, iar a doua zi s-au certat și bărbatul a plecat.

Nevasta înfuriată, ca să-l pună la respect, a făcut un denunț fals. Cel reclamat a fost achitat, iar ea recent a fost trasă la răspundere conform art. 311 al Codului Penal pentru denunțare falsă.

Întrucât și-a recunoscut vina, dar nu a acceptat să muncească în folosul comunității, instanța i-a stabilit pedeapsa sub formă de amendă în valoare de 3000 de lei.

N-a reușit să pedaleze

Un cruglicean va lucra în folosul comunității 180 de ore. E pedeapsa stabilită pentru încălcarea poruncii “Nu fura”.

A fost dus în ispită tânărul de bicicleta unui consătean. A intrat în gospodăria acestuia noaptea și și-a luat-o. Nu a reușit să se plimbe din plin cu ea, că a încăput pe mâna poliției. Și-a recunoscut vina, s-a căit, a restituit bicicleta, estimată la 1000 de lei, stăpânului și drept răsplată pentru fapta necugetată  va ispăși o pedeapsă muncind neremunerat în folosul comunității 180 ore.   

E. Alexei

 

 

 

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *