Criuleni

Alertă cu bombă la Criuleni, cineva visează la doi ani de închisoare

La 17 august, 2022 în jurul orelor 12, cineva a anunțat că cică ar fi fost ascunsă o bombă în Centrul comercial din Criuleni, care ocupă una din puținele clădiri multietajate din oraș, dar cu un flux redus de vizitatori. La fața locului s-au deplasat colaboratorii organelor de drept și secției situații excepționale. Alerta a fost falsă. De altfel, ca și cea din 5 iulie, când era vizat sediul ASP. 

Conform, ofițerului de presă a IP Criuleni, Elena Băetrău cazul se documentează.

În 2018 în raionul Criuleni a mai fost lansată o avertizare despre minarea unei instituții de învățământ. Alerta a fost falsă, făptașul identificat și s-a stabilit că în aceasta a fost reacția lui la o ceartă cu  un coleg de școală. Părinții au fost amendați pentru această deviere comportamentală a fiului.

Pentru săvârșirea infracțiunii de comunicare mincinoasă cu bună-știință despre actul de terorism, Codul Penal prevede pedepse sub formă de amendă (până la 42500 lei), muncă neremunerată în folosul comunității (până la 240 ore) sau închisoarea de până la 2 ani.

Sursa
Est-Curier
Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button