Acuzat pentru trafic de influență

A intenționat să se căpătuiască cu 3000 de lei pe seama unui  pârâțean, care  n-a reușit să manevreze motoblocul și a accidentat o tânără.

Un colaborator al subdiviziunii transport și accidente rutiere a serviciului securitate publică a inspectoratului de poliție Dubăsari, a fost condamnat să plătească o amendă de 40 mii de lei .

Acesta a decis să-i facă un bine unui pârâțean, care accidentase o tânără. Inițial l-a  avertizat că poate rămâne fără permis, că ar putea avea neplăceri suplimentare, dar că toate acestea  pot fi evitate cu ajutorul lui, căci poate să influențeze un coleg de al său să  nu pornească urmărirea  penală, evident contra unei recompense.

A cerut 3000 de lei și un mohorici, dar a dat-o în bară. A ajuns pe banca acuzaților și a fost tras la răspundere conform art 326 al Codului Penal – traficul de influență.  Și-a recunoscut vina, s-a căit, dar  prejudiciul moral și material pe care-l suportă este net superior chilipirului. Plus la aceasta, polițistul “marinimos” nu va mai putea exercita funcții publice în următorii doi ani.

E. Alexei

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *