CriuleniDubăsariecologie

Abilitare prin informare, pentru servicii publice de calitate

Începând cu luna martie și până la sfârșitul verii, ziarul ”Est-Curier” și pagina web www.estcurier.md va produce și va publica o serie de materiale tematice la tema managementului deșeurilor solide și a bunelor practici de gestionare a acestora, culese din regiunea Criuleni-Dubăsari.Roll up_850x2000-Est-curier-01

 

În acest fel, ne propunem să motivăm cât mai mulți cetățeni să atragă atenția asupra problemei managementului deșeurilor pe care le producem, și să depunem eforturi ca să le selectăm/sortăm/ evacuăm, stocăm/utilizăm cât mai eficient și mai inofensiv pentru mediul înconjurător și pentru sănătatea locuitorilor.

Reflectarea bunelor practici în acest domeniu reprezintă și o recunoaștere a eforturilor conjugate ale cetățenilor și autorităților de a întreprinde acțiuni concrete de salubrizare a localităților, de sistematizare a serviciilor comunale, eforturi care deseori derulează lent din cauza insuficienței surselor de finanțare naționale.

Tocmai de aceea, Uniunea Europeană a intensificat în ultimii ani finanțarea proiectelor de creare a infrastructurii serviciilor publice de apeduct, canalizare, salubrizare și ef icientizare energetică, pentru a oferi cetățenilor Republicii Moldova servicii publice de calitate și a crea bunăstarea la noi acasă.

Proiectul ”Abilitarea prin informare și popularizarea practicilor pozitive de soluționare a problemei deșeurilor menajere solide în localitățile r-lor Criuleni și Dubăsari”, implementat de către ”Est-Curier”, cu suportul financiar al Programului de Granturi Locale ”Abilitarea Cetățenilor în Republica Moldova” își propune drept scop dezvoltarea unui parteneriat funcțional, multilateral APL-societate civilă-experți de mediu pentru soluționarea problemelor locale de mediu, în special managementul deșeurilor solide.

”Est-Curier” a abordat și până în prezent probleme de mediu, și va continua să ofere o platformă de comunicare pe care o pot utiliza autoritățile, cetățenii, alte părți interesate sau implicate în protecția mediului.

Astfel, dacă aveți în localitățile Dvoastră bune practici de protejare a mediului ambiant vă îndemnăm să le povestiți și altor cititori ai ziarului. La fel dacă aveți întrebări la acest capitol, îndrăzniți să le adresaţi, iar noi ne vom strădui să primiți răspunsuri competente.

 

 

PP „Est-Curier” este beneficiară a Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019- 2021), finanțat de către Uniunea ”Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).Conținutul articolului aparține autorilor și nu reflectă neapărat viziunea UE sau GIZ.

S. Cernov

Cititor

 

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere.

Articole asemănătoare

Back to top button