A furat cărţile, dar nici măcar nu le-a răsfoit

Trei luni de inchisoare pentru isprava din Crângul Privighetorilor ar putea ispăşi doi concubini din Izbiște, dacă vor mai comite vre-o abatere de la  lege pe parcursul anului acesta.

Pornită să guste căpșunele din Întovărăşirea Pomicolă “Crângul Priveghetorilor”, nu a rezistat ispitei și a intrat în curtea unei vile. Apoi, prin fereastră, a pătruns în interior, i-a plăcut ambianța.  Nu a putut  ieși cu mâna goală din casă și a luat pentru început trei cărți, ce țin de istoria artelor.  Ajunsă acasă nu s-a apucat de citit ”Dicționarul de simboluri” sau ”Arta în istoria umanității”, căci s-a debarasat de ele pe drum, ci și-a convins concubinul să o însoțească și să scoată din acea căsuță și alte obiecte. Astfel au devastat muzeul unei familii de intelectuali.  Proprietarul a descoperit furtul și a alertat organele de drept. Făptașii au fost identificați. Au restituit bunurile sustrase, chiar și pe cele pe care între timp le dăruise cunoscuților, și și-au cerut scuze.

Recent Judecătoria Criuleni, a examinat isprava izbiștenilor. Au fost luate în considerație toate circumstanțele, faptul că păgubitul a cerut doar o pedeapsă cu scop educativ pentru făptași, dar orice infracțiune merită o pedeapsă.  Astfel concubinii, care cresc doi copii, au fost condamnați la câte trei luni de închisoare cu suspendarea  executării pedepsei cu un termen de probă de un an.

E. Chiriac

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *