A denunțat violatorul abia după ce a încercat să-i dea foc

Despre cazul când un tânăr a încercat să dee foc iubitei s-a vorbit în toată Moldova, dar în timpul anchetei s-a stabilit că aparențele înșală.

violator-in-serie-la-botosani-isi-sechestra-victimele-si-le-obliga-sa-consume-etnobotanice-wR438Y

Potrivit procurorului în Procuratura Criuleni, I. Rapeșco, responsabil de anchetarea cazului, în seara zilei de 11 octombrie 2019, Alexei V. aflându-se în stare de ebrietate la domiciliul său din s.Izbiște, în urma unui conflict, având la bază motive de gelozie, a aruncat peste hainele și corpul minorei V., de 15 ani, benzină și a încercat să-i dea foc.  Intențiile au eșuat după ce victima a reacționat brusc, stingându-i chibritul aprins din mână.

Prin acţiunile sale intenţionate, Alexei V. a comis infracţiunea prevăzută de art. 27, 145 alin. (2) lit.e) din Cod Penal– tentativa de omor adică, acţiuna îndreptată nemijlocit spre săvârşirea infracţiunii de omor, cu bună știință asupra unui minor, care din cauze independente de voinţa făptuitorului, nu şi-a produs efectul.

Și polițiștii sosiți la fața locului pentru a aplana conflictul au fost întâlniți cu ostilitate. La ordinul acestora de a se urca în automobilul de serviciu pentru a fi transportat la Inspectoratul de Poliție Criuleni și a documenta cazul,  Alexei V. a început să-i numească cu cuvinte necenzurate. Mai mult, a scos în grabă din casă un topor și l-a aruncat în direcția angajaților de poliție doar că a nimerit cu el în poarta de la intrarea în ogradă.

Astfel, prin acţiunile sale intenţionate, după indicii calificativi ai ameninţarii cu moartea și cu vătămarea integrităţii corporale și a sănătăţii, săvârșită asupra unei persoane cu funcții de răspundere, în scopul îngrădirii activităţii de serviciu al acesteia, cet. Alexei V. a mai comis o infracţiune prevăzută de art.349 alin.(1) Cod Penal al Republicii Moldova.

Ulterior, în cadrul investigațiilor la suprafață a mai ieșit o crimă despre care aceeași victimă susține că a avut loc în ziua de 26 iunie a aceluiași an. Atunci cet. Alexei V., aflându-se la domiciliul său din s. Izbiște r-ul Criuleni în camera sa unde se cazase temporar și victima, venită în sat la lucrări sezoniere cu mama sa, prin constrângere psihică, violență, a întreţinut cu ultima forţat un raport sexual.

Astfel, prin acţiunile sale intenţionate, după indicii calificativi ai violului, adică raportul sexual săvârşit prin constrîngere fizică, psihică şi profitînd de imposibilitatea acesteia de a-şi exprima voinţa, săvârşit cu bună-ştiinţă asupra unui minor, cet. Alexei V. a comis infracţiunea prevăzută de art. 171 alin. (2) lit. b) Cod Penal.

Este de menţionat faptul că, în cadrul urmăririi penale şi în instanţa de judecată inculpatul nu și-a recunoscut vina în comiterea infracţiunilor incriminate.

Prin sentinţa Judecătoriei Criuleni din 30 aprilie 2020, cet. Alexei V. din s. Izbiște a fost recunoscut vinovat de comiterea infracţiunilor prevăzute de art.171 alin.(2) lit.b), art.27,145 alin.(2) lit.e) și art.349 alin.(1) din Codul Penal și i-a fost aplicată o pedeapsă conform  art.84 alin.(1) din Codul Penal sub formă de 16 ani  închisoare, cu executarea pedepsei într-un penitenciar de tip închis.

Instanța de judecată a dispus încasarea de la inculpat, în bugetul de stat, cheltuieli judicare în mărime de 4520 lei și a prejudiciului  moral în beneficiul părții vătămate în mărime de 1000 lei.

Gh. Motricală

fotosimbol

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *