A demarat competiția pentru cupa ARF Criuleni

Primele meciuri au fost jucate pe stadioanele din localitățile Zaicana și Hârtopul Mare.

După cum ne-a informat Vasile Dabija, secretarul ARF Criuleni, șase echipe de fotbal din localitățile raionului au confirmat participarea la competițiile de toamnă. Conform tragerii la sorți, primele se încadrează în competiții echipele «Victoria» Zaicana – «Minerul» Mășcăuți și «Real-Succes» Hârtopul Mare – «Atletic» Bălăbănești. Formațiile de fotbal «Nistru» Boșcana și «Olimpic» Pașcani își așteaptă adversarele – echipele învingătoare după 2 meciuri (acasă – în deplasare) din aceste două perechi de formații.

dsc_4135

Arbitrii meciului Ion Catrinici, Oleg Filimon și Anatol Farguța

Duminica trecută pe stadionul localității Zaicana s-a disputat meciul de fotbal între echipa locală și formația din satul Mășcăuți. După salutarea tradițională a fotbaliștilor din centrul terenului de fotbal, arbitrii Oleg Filimon, Anatol Farguța și Ion Catrinici au dat start competiției.

Din primele minute fotbaliștii din Mășcăuți au pornit unul după altul atacurile spre poarta adversarilor. La un moment apărarea echipei «Victoria» comite o greșală. Urmează o trimitere a balonului pe o curbă ridicată și atacantul cu numărul 14 pe maiou Savelii Carțân, cu capul, lovește în poartă – 1:0. Fotbaliștii echipei localnice încearcă să egaleze scorul. Jucătorii se străduie să treacă de apărătorii formației din Mășcăuți, însă comit multe greșeli și adversarii îi privează de balon.

La marginea terenului de fotbal urmărește lupta de pe teren Marcel Moscal, portarul echipei «Nistru» Boșcana. «Una din aceste echipe va deveni adversarul formației noastre, deaceea eu am venit să urmăresc cum joacă fotbaliștii ambelor echipe.»

dsc_4138

Formația de fotbal «Minerul» Mășcăuți

În repriza a doua tabloul meciului de pe teren puțin s-a schimbat. Jocul a devenit mai încordat cu multe greșeli din partea fotbaliștilor, care uneori jucau destul de dur. Mai mult ca atât, unii îl atacau agresiv pe arbitrul, care comitea greșeli. Comportamentul jucătorilot  ambelor echipe lăsa de dorit. La drept vorbind arbitrul pe unii trebuia să-i avertizeze cu cartonașe galbene, iar alții meritau să fie trimiși afară de pe teren.

Merită laudă portarul echipei «Victoria» Fiodor Tricolici, care la un șut puternic a adversarilor, de la distanță, a apărat poarta de al doilea gol. Peste puțin timp a răsunat fluierul arbitrului, care a constatat victoria echipei «Minerul» cu 1:0.

Veaceslav Mirca, reprezentantul echipei «Minerul» Mășcăuți: «Cu chiu cu vai am obținut victoria în deplasare. Acum urmează să ne pregătim serios de meciul de acasă, care va avea loc duminică, 30 octombrie.»

dsc_4131

Echipa de fotbal «Victoria» Zaicana

Duminica trecută la Hârtopul Mare echipa «Real-Succes» a învins formația «Atletic» Bălăbănești сu 2:0 și are șansa de a trece în ¼ de finală la cupa ARF Criuleni.

 

 

 

 

 

 

Valeriu TURTA

Imagine reprezentativă: moment de joc pe stadionul din Zaicana

 

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *