A crescut cererea de paşapoarte biometrice

 Pe parcursul lunii mai 2014, odată cu ridicarea regimului de vize pentru cetăţenii Republicii Moldova, 423 de cetăţeni au solicitat paşapoarte biometrice la Biroul de Evidenţă şi Documentare a Populaţiei (BEDP) Criuleni.

pasaport_biometric

- Cererea a sporti uşor, – menţionează Larisa Sajin, şefa BEDP Criuleni, solicitată de „Est-Curier”. – În luna mai a anului 2013 biroul a eliberat 369 de paşapoarte biometrice, cu 54 mai puţin decât în anul curent. După aceste date, însă, nu putem spune că numărul de cetăţeni din raionul Criuleni, care se conformează cerinţelor europene, este mic, deoarece acum cetăţeanul poate solicita paşaport în orice birou de evidenţă şi documentare a populației din ţară, nu neapărat la cel teritorial. Cei care muncesc în Chişinău o pot face acolo, dacă doresc, birourile care perfectează acte în regim de urgenţă tot la Chişinău se află, mai cu seamă că aceste birouri lucrează inclusiv duminică şi luni.

Totodată Larisa Sajin ne informează că mai continuă documentarea persoanelor care au deţinut până în prezent paşaport sovietic. Sunt preponderent oameni în vârstă, iar cei ţintuiţi la pat pot solicita perfectarea buletinului de identitate la domiciliu. Până în prezent numărul acestora a atins 257 de persoane.

S. Cernov

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *