Incidente

Zbor frânt la Vadul lui Vodă. Cine este victima

Duminică, 27 octombrie, ora 10.00 o aeronavă s-a prăbușit și a luat foc pe teritoriul unei bazei de odihnă  din orașul Vadul lui Vodă. La bord se afla o singură persoană, pilotul. Corpul carbonizat al acestuia a fost depistat de pompieri, transmite IPN.

Potrivit Autorității Aeronautice Civile, aeronavă prăbușită este una ultra ușoară, de tip Socata TB20, înregistrată în Germania, cu numărul de înregistrare D-EMRT.

Ulterior a fost identificat cadavrul bărbatului care pilota acest avion. Acesta s-a dovedit a fi un împătimit de zboruri, conform afirmației lui Sergiu Mocanu, președintele Aeroclubului din Vadul lui Vodă, dar și ex-președintele companiei Sudzucker Moldova, Alexander Koss.

Regretatul a obtinut licența internațională și permis pentru zbor,acum un an efectuând regulat zboruri internaționale în Germania și Cehia și avionul îi aparținea.

Fostul prim-ministru, Pavel Filip,actualmente  director general al Südzucker Moldova a scris pe profilul său:„Sunt profund întristat de plecarea din viață a lui Alexander Koss. A fost un om deosebit, un prieten și un exemplu de devotament pentru cei dragi. A fost un om care a pus pasiune în tot ce a făcut, atât în afaceri, cât și în viața de familie, și a inspirat prin felul său de a fi. Compasiune şi condoleanțe pentru familie, rude şi prieteni în aceste momente dificile. Dumnezeu să-l ierte”.

Alexander Koss avea 69 ani, a fost născut în Kazahstan și deţinea cetăţeniile Germaniei şi a Republicii Moldova. După ce, în martie 2024, după o experiență de 20 de ani, a cedat fostului premier Pavel Filip președinția Comitetului de conducere Sudzucker-Moldova, Koss, locuia mai mult în Germania. Este unul dintre  fondatorii Asociaţiei Investitorilor Străini din Moldova, pe care a condus-o 7 ani.

Deţinea pachetul de acţiuni în mai multe companii din Republica Moldova.

Cauza și circumstanțele accidentului urmează să fie stabilite de autoritățile competente. După finalizarea anchetei, Biroul de Investigare a Accidentelor și Incidentelor în Transporturi va emite un raport oficial.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button