Est-CurierSocial

Sâmbătă, 26 octombrie, la Criuleni va fi iarmaroc

Sâmbătă, 26 octombrie, începând cu ora 9.00, la Criuleni, pe piața Ștefan cel Mare și în adiacentul acesteia, va avea loc iarmarocul de toamnă cu genericul „Toamna de Aur”. Este, în premieră, organizat de Primăria or. Criuleni, cu atribuții de organizator principal, Consiliul raional Criuleni având rol de partener.

Vitalie Onișciuc, șeful Direcției agricole și relații funciare a CR Criuleni, ne-a informat că la sărbătoare, ca și în anii precedenți, au confirmat prezența și vor face vânzări producători de conserve, varză, ceapă, cartofi, mere, roșii, material săditor, etc., atât din r. Criuleni, cât și din r. Dubăsari și din alte regiuni.

Nu vor avea loc concursurile tradiționale „Cel mai bun vin de casă” și „Colacul anului”, acestea urmând a fi desfășurate în cadrul sărbătorii dedicate lucrătorului din agricultură și industria prelucrătoare, la finele lunii noiembrie.

După cum anunță organizatorii, pe lângă târgul de toamnă, veți putea vedea și interacționa cu meșteri populari, vor participa instituții publice, iar pe scenă se va da un concert. Elena Porubin, directoare artistică a Centrului de Cultură și Tineret „G. Sîrbu”, ne-a informat că atmosfera de sărbătoare va fi creată de formațiile folclorice de amatori „Șezătoarea” din Criuleni, „Dor” din Hîrtopul Mare, „Băștinașii” din Hîrtopul Mic și „Codrencele” din Ișnovăț, dar și elevi ai Școlii de Arte Criuleni, precum și soliștii Iurie Cumpătă, Adrian Țarigradschi și alții.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button