Social

3000 de lei pentru copii cu dizabilități severe

 

  Un nou pachet de suport, elaborat cu ajutorul partenerilor de dezvoltare anunță Ministerul Muncii și Protecției Sociale pentru familiile în care sunt copii cu dizabilități severe.

5 519 de copii cu dizabilități severe din Republica Moldova vor beneficia de această plată monetară în luna noiembrie. Plata unică va fi oferită din oficiu, în mod proactiv. Ceea ce înseamnă că, părinții nu vor trebui să meargă la Casa Națională pentru Asigurări Sociale și să depună vreo cerere sau să prezinte documente justificative. 

„Știu că de multe ori părinții copiilor cu dizabilități severe se simt de multe ori pe cont propriu. Știu că este nevoie de mai mult suport și sprijin din partea statului pentru cei mai vulnerabili, din acest motiv investim în calitatea și extinderea serviciilor sociale. Venim cu acest nou pachet de suport pentru a fi mai aproape de familiile cu copii cu dizabilități severe și muncim pentru a identifica noi și noi resurse”, a menționat Alexei Buzu, Ministrul Muncii și Protecției Sociale.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button