Est-CurierSocial

Când se vor acorda compensații la căldură pentru sezonul 2024-2025? (video)

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, a spus, într-un briefing de presă, că în anul curent cetățenii se vor putea înscrie pentru a primi compensații la căldură pe parcursul întregii luni noiembrie. 

Mărimea compensației va depinde de veniturile familiei și numărul de membri. Ministrul nu a precizat de câți bani are nevoie Guvernul în acest an pentru a compensa cheltuielile pentru sezonul rece, motivând  că încă se mai discută detaliile. Pentru a beneficia de ajutor, cetățenii trebuie să se înscrie în sistem, așa cum au făcut-o și în anii precedenți. ”În ultimele două sezoane reci, am avut aproximativ 700.000 de gospodării în sistem” – a spus Buzu.

Urmăriți declarațiile video: 

Sursa video: serviciul de informare și comunicare cu mass-media al MMPS.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button