Est-CurierSocial

Primar: lucrările pe bd. Eminescu ar putea demara săptămâna viitoare

La 1 august 2024, Primăria Criuleni a semnat contractul de execuție a lucrărilor pentru reabilitarea Bulevardului Eminescu cu Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru și Foremcons S.R.L. Licitația pentru selectarea antreprenorului, ne informează primarul or. Criuleni, Mihail Sclifos, a fost petrecută de către Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, și deja de săptămâna viitoare antreprenorul va evalua în teren ordinea lucrărilor și necesarul de tehnică.

„Valoarea contractului pentru proiectul „Reconstrucția bulevardului pietonal Mihai Eminescu și amenajarea parcului orășenesc riveran din or. Criuleni” este de 16 559, 496 lei și urmează a fi executat în 12 luni de la semnarea contractului. Deja cât de rapid se va mișca antreprenorul, depinde de cum vor fi finanțate lucrările. Antreprenorul ne-a asigurat că are capacitatea să execute lucrările mai repede decât în 12 luni. Garanția pentru lucrări va constitui 5 ani” – a spus Mihail Sclifos pentru „Est-Curier”.

Proiectul presupune amenajarea a 2,2667 ha de spații verzi, 8 901 m² de traseu iluminat și pavat pentru plimbări, alergat, ciclism sau acces spre infrastructura sportivă, construcția unui teren multi-sport, aproape 500 de copaci și arbuști plantați, dar și instalarea a peste 150 de piese de mobilier urban.

Mihail Sclifos ne mai informează, că o parte din lucrări nu au fost prevăzute de proiectul pentru care a semnat contractul, cum ar fi supravegherea video a zonei reconstruite, iluminatul public pe anumite porțiuni sau unele piese de mobilier urban. Acestea vor cere implicarea finanțării din bugetul orașului. Edilul mai spune că a mai aplicat câteva proiecte la programul de revitalizare urbană, finanțat de același ADR, pentru reconstrucția trotuarelor, a bulevardului Biruința (porțiunile rămase spre străzile Miorița și Ștefan cel Mare). Valoarea totală a acestor proiecte e ar fi de circa 30 mln de lei.  

Lucrările vor începe pe artera pietaonală, de la monument spre finalul bulevradului, unde va fi instalată o scenă de vară.

    „Reconstrucția bulevardului pietonal va facilita mobilitatea și va transforma zona într-un loc de promenadă plăcut și sigur, încurajând activitățile comerciale și sociale. De asemenea, amenajarea parcului orășenesc riveran va oferi un loc de relaxare și recreere, contribuind la îmbunătățirea calității vieții în Criuleni. Această colaborare între autoritățile locale și centrale demonstrează angajamentul pentru dezvoltarea durabilă și revitalizarea economică a orașului. Prin implementarea activităților planificate, autoritățile locale își propun să stimuleze dezvoltarea urbană și să revitalizeze economic orașul Criuleni. Aceste măsuri ar putea impulsiona modernizarea infrastructurii, atragerea investițiilor, sprijinirea întreprinderilor locale și îmbunătățirea calității vieții pentru locuitori. Proiectul va fi finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală și cofinanțat de Primăria orașului Criuleni – se spune în comunicatul ADR Centru.

La semnarea contractului a fost prezent și ministrul MIDR Andrei Spînu, președintele r. Criuleni, Alexandru Carțîn.

Exemple de jocuri care s-ar putea găsi în parcul reabilitat.
Sursa foto// ADR Centru: evenimentul de semnare a contractului dintre ADR, Primaria Criuleni și antreprenorul selectat.

 

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button