Alegeri localeSocial

17 noiembrie 2024 – data alegerilor locale noi în com. Boșcana

Astăzi, 16 iulie, 2024, Comisia Electorală Centrală a stabilit, cu votul „pro” a opt membri prezenți la ședință, că alegerile locale noi pentru funcția de primar al com. Boșcana, r. Criuleni, vor avea loc pe data de 17 noiembrie 2024.

Pavel Postica, vicepreședintele CEC, a informat comisia, că organul electoral central a fost sesizat de către Autoritatea Națională de Integritate (ANI) la data de 3 iulie 2024, despre încetarea înainte de termen a mandatului de primar al com. Boșcana, r. Criuleni, deținut de Racul Svetlana. Sesizarea a fost însoțită de actul de constatare al ANI privind nesoluționarea în termen al conflictului de interese real, constatat în anul 2020, și hotărârile instanțelor de judecată, inclusiv încheierea Curții Supreme de Justiție din 27 iunie 2024, prin care actul de constatare a rămas în vigoare irevocabil, după ce au fost epuizate toate căile de atac în sistemul de justiție al R. Moldova. Ex-primara va avea și interdicție, pe un termen de 3 ani de la data rămânerii în vigoare a actului de constatare, de a ocupa funcții publice, potrivit celor enunțate de Postica la ședința CEC.

În aceeași zi, la 17 noiembrie, vor  avea loc și alegeri locale noi în s. Arionești, r. Dondușeni, după ce primarul ales la ultimul scrutin, Victor Bețivu, s-a stins din viață.

 

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button