CriuleniFii cu ochii pe autorități!

Bugetarii vor primi salariile, dar apele în Consiliul raional Criuleni rămân tulburi

Treisprezece consilieri cer pentru 14 octombrie o nouă convocare, extraordinară, a Consiliului raional

Astăzi, 10 octombrie 2022 cei 28  consilieri întruniți la Ședința extraordinară pentru a examina Notificarea  Cancelariei de stat au dat ochii cu pedagogii care nu și-au primit salariile de două luni și care i-au somat să-și îndeplinească misiunea de aleși ai poporului, cu directorii instituțiilor care nu au cu ce-și hrăni beneficiarii și alte persoane nemulțumite de starea de lucruri care le paralizează activitatea. 

Ședința prezidată de consiliera PLDM Natalia Efros-Bujor a durat mai bine de o oră și cu 17 voturi ”pro” a fost aprobat un proiect diferit de cel propus spre examinare. Reprezentanții PAS, PLDM, PSRM, PCRM și ȘOR au trecut cu vederea Notificarea Cancelariei de Stat, iar reprezentanta Cancelariei de Stat, prezentă în sală, nici nu a încercat să apere sau să argumenteze poziția instituției pe care o reprezintă.

A fost votat un alt proiect de decizie, care într-un fel permite deblocarea achitărilor bugetare, atribuțiile președintelui fiind încredințate secretarului CR Criuleni, dnei Diana Rusu.

Aceasta a acceptat, după trei refuzuri anterioare misiunea dificilă din motivul că nici angajații Consiliului raional, funcționarii publici nu au primit salariile.  Protestatarii au ieșit împăcați cu gândul că vor fi remunerați și uimiți de jocurile de culise din Consiliul Raional Criuleni.

 Oricum spiritele nu s-au calmat și 13 aleși raionali cer din nou convocarea unei ședințe extraordinare cu o singură chestiune pe ordinea de zi: ”Cu privire la numirea unui suplinitor al atribuțiilor președintelui raionului”. În proiectul de decizie iar e vorba de domnul/dna liniuță.

Pavel Spînu a fost suspendat din funcție la 2 septembrie pe perioada (30 zile) activității unei comisii de anchetă. 

Reluarea activității acestuia urma să se producă după examinarea Notificării Cancelariei de Stat și abrogarea deciziei despre crearea comisiei de anchetă.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button