653 de copii din raionul Dubăsari se vor odihni în această vară cu taxă redusă

Primii 250 de norocoși și-au făcut deja bagajele pentru că la finele acestei săptămâni începe prima tură, care tradiţional, durează 10 zile. Potrivit informaţiei puse la dispoziţie de Maria Jimbei, vicepreşedintele raionului Dubăsari, din bugetul raionului au fost alocaţi în acest sens 732 500 lei. În urma organizării şi desfăşurării tenderului de achiziţii publice câştigătoare a devenit tabăra de odihnă „Prietenia” din comuna Coşniţa, care a propus cel mai mic preţ pentru un bilet – 1400 lei, părinţii urmând să achite 20 la sută din cost, ceea ce constituie puţin sub 300 lei. Aceeaşi sursă ne-a mai comunicat că în urma controlului efectuat de o comisie specială s-a constatat că instituţia respectivă a demonstrat o pregătire dintre cele mai bune pentru sezonul estival: bazin de înot, camere de duş, vicee, terenuri de joacă şi sport…

Prietenia

Tabăra “Prietenia”. foto: www.mts.gov.md

Probleme pot apăre doar în procesul de deplasare a copiilor, din cauza noilor reguli de trecere a vamei, impuse de autorităţile de la Tiraspol, care permit trecerea acestora doar în baza procurii şi nu recunosc ordinele instituţiilor şcolare la care se anexau listele elevilor în anii precedenţi.

Către 1 iunie, curent, responsabilii de organizarea odihnei de vară a copiilor din raionul Criuleni încă nu aveau un tablou bine conturat vizavi de această activitate, asigurându-ne, însă, că elevii oricum vor avea parte de o vacanţă pe cinste.

Gh. Motricală

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *