51 de elevi au absolvit, în 2014, Liceul Teoretic Măgdăceşti

Vine o vreme când am vrea ca fiecare secundă să fie un minut, minutul să se transforme în ore, iar ora să fie fără sfârşit. 

2014-05-30 09.01.29

Asta şi-au dorit la 30 mai, 2014, absolvenţii Liceului Teoretic Măgdăceşti – ca ultimul clopoţel să dureze la nesfârșit.

De dimineață, elevi de toate vârstele, cu multe flori, se îndreaptă cu paşi grăbiţi spre careul organizat în faţa Liceul Teoretic Măgdăceşti.

Doamna director, Lidia Tentiuc, a început solemnitatea cu o felicitare pentru elevi, pentru că au terminat anul de studii cu rezultate reuşite. Celor din clasa XII-a, în special, le-a dorit succes la examenele care urmează şi pe drumul vieţii pe care păşesc acum, drum cu multe responsabilităţi.

Urmează festivitatea de premiere a celor mai buni elevi. Aceştia se bucură de premii speciale pentru merite deosebite la olimpiadele școlare şi competiții sportive. De asemenea, au fost premiați cei mai buni elevi din fiecare clasă terminală, 25 de elevi cu media “10”. Pentru ei primarul Liuba Cojocaru a pregătit și a înmânat premii a câte 500 de lei.

 „Ultimul clopoțel este un moment unic în viața oricărui copil, și sunt convinsă că nici acești frumoși elevi nu o să-l uite niciodată. Eu vă urez să vă păstrați sufletele de copil, să vă realizați toate visele, care sunt convinsă că sunt multe. Orice puteți realiza dacă munciți mult, dacă sunteți perseverenți, dacă aveți credință și puneți suflet în ceea ce faceți” – îi povățuia primarul Liuba Cojocaru. 

Absolvenţii claselor a XII-a și-au bucurat părinţii şi profesorii cu cântece şi dansuri, fiind răsplătiți cu aplauzele şi căldura tuturor.

Părinţi, profesori, toţi cei dragi care au ales să fie alături de elevi în aceste momente frumoase, trăiesc emoţii ce nu pot fi descrise în cuvinte.

“Sunt foarte fericită, că fetiţa mea a finisat reuşit clasa întâi, îmi pare rău că timpul trece foarte repede şi nici nu observ că a crescut atât de mare” – afirmă Tatiana Maxim, mămica unui copil ce tocmai a finisat clasa I.

Observ în ochișorii copiilor bucuria și nerădbarea cu care aşteaptă finisarea sărbătorii, pentru a simţi plăcerea vacanţei.

„Anul de studii a fost greu şi mă simt bucuroasă că am terminat cu bine, dar am un pic emoţii de examene”, a afirmat Constanţa Dabija, elevă în clasa a IX-a.

 Bucuroși că pășesc într-o nouă etapă a vieții, dar și triști că spun “adio” anilor de liceu, elevii sunt  copleșiți de multe emoții.

În finalul evenimentului, absolvenții claselor a XII-a, au aruncat în aer 12 porumbei, simbol al inspirației, a multiplelor  speranţe şi dorinţe în viitor.

Momente minunate, care îi fac pe elevi, părinţi şi profesori, deopotrivă, să-şi dorească să poată opri timpul în loc.

Felicitări absolvenţilor şi mult succes, o viaţă frumoasă cu multe împliniri!

Marcela Moga, stagiară

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *