400 de puieţi vor fi plantaţi la Cimișeni

Bilunarul Ecologic a demarat și la L.T. “Regele Mihai I” din Cimișeni. Fiecare clasă a efectuat lucrări de salubrizare în jurul școlii, elevii au adunat hârtii și pachete, au greblat loturile de flori și au măturat.

Aceste activități au loc în baza unui plan de salubrizare, care vor fi urmate și de altele.  Elevii îndeplinesc această muncă voluntar, distribuind sarcinile pe clase. Atât băieții cât și fetele participă la toate activitățile. Potrivit spuselor Marianei Mo10492328_617857391681901_6213684836572271096_nrari, directorul adjunct pe educație, la moment liceul a pregătit un proiect, pe care l-au înaintat la Ministerul Mediului, prin intermediul căruia vor fi  plantaţi 400 bucăți de material săditor: copaci, arbușri, flori. Coordonator al proiectului este Ion Roșca.

- În această toamnă s-au plantat 15 pini negri, 16 tufe de sulfină și 10 tui pitice – spune Ion Roșca. – Așa cum proiectul e înaintat, așteptăm până primim materialul săditor. Dorim să înverzim teritoriul școlii, să-l facem mai atrăgător pentru elevi, preconizăm să avem un parc frumos, plăcut pentru odihnă.

În afară de aceste acțiuni de salubrizare, administrația liceului își mai dorește să instaleze urne pentru gunoi, iar banii pentru ele urmează a fi colectați din organizarea și desfășurarea iarmaroacelor, dar și din alte eventuale proiecte.

Vasile TEMCIUC

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *