400 de copaci în locul a cinci gunoiști din comuna Miclești, Râscova și Peresecina

Încă o victorie pentru  chișinăuianul Dmitrii Mikitenko care s-a stabilit la Râșcova,r-nul Criuleni și împreună cu un grup de voluntari a început să curețe satul de gunoiștile neautorizate,  creând și platforme de sortare a deșeurilor . Recent a găsit susținere pentru a extinde activitatea de asanare a mediului ambiental. Gunoiul, pe care-l vedeți în fotografii, nu va mai fi! Peste 14 mii de locuitori, din Miclești, Peresecina, Stetcani și Rîșcova, vor scăpa de problema deșeurilor. Aceștia vor avea parte de un sistem modern de sortare a deșeurilor, cele 5 gunoiști neautorizate din aceste localități vor fi lichidate, iar în locul lor vor fi plantați circa 400 de copaci- comunică EcoVisio -Toate activitățile vor fi realizate timp de un an, în cadrul proiectului „Gestionarea deșeurilor în satul Rîșcova”, de către activiștii de la MoldovaFărăDeșeuri.

În aceste localități va fi creat un punct de colectare a hârtiei, unul de colectare a deșeurilor electronice și 15 platforme pentru compost, iar în școli vor fi instalate platforme de colectare separată a deșeurilor.

„Gestionarea deșeurilor în satul Rîșcova” este realizată în cadrul proiectului „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova”/ Fii Schimbarea: Cetățeni implicați – comunități durabile, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), cu suportul financiar al Uniunii Europene.

Foto  EcoVisio120294689_10218841840651850_3421242182305932577_o

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *