4 decembrie – audieri publice, la Criuleni

Primăria or. Criuleni cheamă cetăţenii interesaţi să participe la audierile publice pe marginea bugetului or. Criuleni pentru anul 2021.
Potrivit anunţului de pe pagina web a autorităţii,  evenimentul se va desfăşura la 04 decembrie 2020, ora 14.00, în incinta Bibliotecii Publice Orăşeneşti “Tamara Isac”.

Până la organizarea audierilor,  Coaliția Locală pentru transparență bugetară din orașul Criuleni, în colaborare cu Primăria orașului Criuleni, şi-au propus să colecteze propuneri și sugestii pentru proiectul bugetului pentru anul 2021, distribuind  linukl la care cei interesaţi  pot accesa un chestionar şi participa, în acest fel, la treburile oraşului (oricine poate răspunde, accesând linkul dat: https://forms.gle/qYaXv1j9tfzHBGrW6).  Prin intermediul sondajului, primăria orașului Ciuleni dorește să identifice, să analizeze și să planifice în buget resurse financiare pentru soluționarea celor mai prioritare probleme ale orașului, în opinia cetățenilor.

Maria Zugravu activistă civică, preşedinta Centrului de Justiţie Socială “Echitate”, consideră că implicarea cetăţenilor în procesul de elaborare şi monitorizare a executării bugetului oraşului este esenţială pentru că deciziile adoptate de primăria orașului Criuleni afectează direct viața de zi cu zi a cetățenilor. Pentru ca primăria să țină cont de prioritățile, problemele și nevoile locuitorilor din orașul Criuleni este important ca cetățenii să se implice la elaborarea bugetului local. 

Agenda evenimentului: 

agenda audieri

Audierile publice este activitate în cadrul proiectului „Informează, abilitează și acționează! Societatea civilă pentru o mai bună guvernanță bugetară în Moldova”, implementat de Centrul Contact, în calitate de partener regional și Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, partener principal în consorțiu cu Konrad Adenauer Stiftung e.V. (KAS, Germania), Centrul pentru Studii Est-Europene (CSEE, Lituania) și Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE). Proiectul este implementat cu suportul financiar oferit de Uniunea Europeană și Konrad Adenauer Stiftung.

 

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *