CriuleniDubăsariEst-CurierSănătate

39 900 de doze de „Sputnik V” au plecat azi în raioane

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, astăzi vaccinul produs în Federaţia Rusă „Sputnik V” a fost distribuit, în număr de 39 900 doze, către Centrele de Sănătate Publică din raioanele ţării, care asigura respectarea lanţului frigorific. Medicii de familie fac listele doritorilor de a se vaccina cu acest ser.

În r. Criuleni urmau să ajungă 900 de doze, iar în r. Dubăsari – 300. Informaţia se conţine în dispoziţia semnată la 29 aprilie 2021 de către secretarul de stat Denis Cernelea, publicată de minister pe data de 4 mai 2021.

În comunicatul ministerului se mai spune că „În total, depozitul ANSP a recepționat din partea Federației Ruse, ca ajutor umanitar, 80 mii de doze de vaccin „Sputnik V” (ambele doze), pentru imunizarea a 40 mii de persoane. Vaccinul „Sputnik V” este un vaccin sigur și eficient, cu o eficiență de 91,6% împotriva COVID-19 și 100% împotriva formelor severe de COVID-19. Se administrează în două etape la un interval de 21 de zile”.

Vaccinurile produse în Federaţia Rusă nu au fost încă autorizate de către Agenţia Europeană a Medicamentului, asta deşi alte 37 de ţări, inclusiv Ungaria, unica ţară din UE, au  autorizat local serul şi au imunizat populaţia, arată www.pharmiweb.com.

Republica Moldova a autorizat vaccinul condiţionat.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button