Alegeri prezidentialePolitic

A început tipărirea buletinelor pentru turul 2

Comisia Electorală Centrală a stabilit organizarea în data de 3 noiembrie 2024 a turului doi al alegerilor pentru funcția de președinte al Republicii Moldova pentru primii doi candidați desemnați în ordinea descreșterii numărului de voturi obținute în primul tur.

În buletinul de vot pentru turul doi de scrutin vor fi înscriși doi candidații care au obținut cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin, după cum urmează:

  • Maia Sandu, desemnată de Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” ;
  • Alexandr Stoianoglo, desemnat de Partidul Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”.

A fost aprobat textul și modelul buletinului de vot pentru turul al doilea de scrutin.

Buletinele  de vot vor arăta astfel:

Acestea se vor tipări conform tirajului stabilit în hotărârile anterioare aprobate de CEC.

Votarea în cel de-al doilea tur se va efectua în baza acelorași liste electorale utilizate la primul tur de scrutin.

Conform rezultatelor preliminare , în primul tur, Maia Sandu a obținut 42.49% din voturi, iar pentru Alexandr Stoianoglo au votat  25.95% dintre alegători.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button