Sportiv

Duminica campionilor la Criuleni

 La 20 octombrie pe stadionul din Criuleni au fost onorați participanții la Campionatului raionului Criuleni la fotbal, ediția 2024. După cum spunea președintele ARF Criuleni, Vitalie Onica, regulele de joc au fost schimbate în această ediție. Au putut lua echipele și stranieri în componența lor, meciurile s-au desfășurat în două etape. Astfel 12 echipe au ajuns în clasament după play-off: 

  1. „Nistru” , Boșcana
  2. „Olimpic” Pașcani
  3. FC „Slobozia Dușca”
  4. „Tiras”, Criuleni
  5. „Haiduc”, Dubăsarii Vechi
  6. „Lupii”, Cimișeni
  7. FC Mașcăuți
  8. FC„Onițcani”
  9. „Eclipsa”, Corjova
  10. „Vis”, Bălăbănești
  11. „Codru”, Ișnovăț
  12. ”Real Succes”, Hîrtopul Mare

 Pentru fiecare echipă menționată mai sus organizatorii au pregătit cadouri (mașini de tuns iarba și marcaj), diplome. Au fost menționați și cei mai buni jucători din fiecare echipă. Cuciuc Petru, de la „Vis” Bălăbănești, Dicusar Ion de la „Eclipsa”, Corjova, Bejenar Vadim(FC Onițcani), Rabei Răzvan de la „Lupii”, Cimișeni, Valeriu Carțin, (FC Mașcăuți), Ermurache Dumitru,(FC Slobozia Dușca), Platovschi Gheorghe,(„Haiduc”, Dubăsarii Vechi), Ursu Ion( „Olimpic” Pașcani), Dan Balan („Tiras”, Criuleni) și Stavilă Vasile, („Nistru”, Boșcana).

În fruntea clasamentului s-au situat în ordinea respectivă: „Nistru” Boșcana, ”Olimpic”, Pașcani și FC Slobozia Dușca. Învingătorilor Consiliul raional Criuleni le-a rezervat premii în valoare de 20, 15 și 10 mii de lei. 

Conform unui sondaj cel mai bun antrenor a fost declarat de ARF Criuleni dl Sergiu Timuș.

Președintele Naționalei de Fotbal, dl Sergiu Cleșcenco, remarcând progresul în perfecționarea jucătorilor, a

Sergiu Cleșcenco și premianții săi

desemnat cei mai buni jucători ai campionatului.

De acest titlu s-au învrednicit Ilie Bostan (Dubăsarii Vechi) și Marcel Moscul (Boșcana). 

Tot astăzi a fost disputată și Cupa raionului Criuleni la fotbal.

Într-o competiție tensionată această Cupă și-au adjudecat-o fotbaliștii de la Boșcana, pentru că, după cum comentau suporterii echipei adverse ”Haiduc”: „aleargă mai repede, se vede că s-au antrenat mai mult”

Unul din jucătorii de la Boșcana a recunoscut că succesul echipei se datorează  antrenamentelor, dar și susținerii pe care o au din partea diasporei.

În preajma campionilor roiau și micii fotbaliști, discipolii cunoscutului antrenor Ruslan Istrati.

Vizionați galeria foto, realizată de Iosif Tihon și Elena Motricală, iar ulterior și reportajul video de la eveniment.

„EST-Curier” este cu voi, fiți și voi cu noi prin comentarii, aprecieri și abonări!

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button