CriuleniEst-CurierSocial

Proiectul bugetului r. Criuleni pentru anul 2023 a adunat doar 14 voturi, ceea ce a fost insuficient pentru aprobarea documentului (video)

La 22 decembrie 2022 a fost convocată şedinţa ordinară a Consiliului Raional Criuleni. Pe ordinea de zi a fost şi proiectul bugetului pentru anul 2023. Autorii proiectului deciziei – preşedintele raionului şi Direcţia Finanţe, au răspuns la întrebările consilierilor, care s-au referit mai mult la deficitul bugetar de 11029,0 mii lei. 

Bugetul a fost propus la venituri în sumă de 260 081,6 mii lei şi la cheltuieli în sumă de 271110,6 mii lei. Deficitul de cca 11 mln s-a propus să fie acoperit din contul soldului rămas în bugetul raionului la finele anului 2022. 

“Cât este acest sold, nu putem afla decât la data de 31 decembrie, după ce sunt finalizate toate operaţiunile financiare. Deja atunci vom şti cât rămâne în sold și unde avem de tăiat din cheltuieli” – explica Olga Simon, şefa DF raţionamentul propunerii unui buget cu deficit.

Totodată, Simon a anunţat consilierii, că în cazul în care raionul va intra în anul nou cu bugetul din 2022, adică cel nou nu se va vota, raionul nu va putea încadra bugetar 38 mln de lei, care sunt preconizaţi în calitate de transferuri cu destinație specială de la bugetul de stat, pentru anul următor.

Urmăriţi pe scurt discuţiile pe marginea proiectului: 

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button