11 martie: 3 pacienţi confirmaţi stabili şi alte 22 de cazuri suspecte

Starea persoanelor infectate cu noul tip de Coronavirus este stabilă. O persoană rămâne internată la Spitalul Clinic Republican și alte două la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase “Toma Ciorbă”.  

Ministerul Sănătăţii informează miercuri, 11 martie, 2020, că sunt înregistrate 22 cazuri suspecte la infecția COVID-19, este vorba despre 14 adulți internați la SCBI “Toma Ciorbă”, și 8 persoane ( 2 adulți și 6 copii) la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii.  Toate probele au fost prelevate, rezultatele cărora vor fi prezentate  pe parcursul zilei.

În comunicatul Ministerului se mai anunţă, că au fost identificate persoanele care au avut contact direct cu cele încă 2 persoane infectate cu COVID-19. Aceștia urmează a fi monitorizați la domiciliu în regim de izolare, 14 zile.

Viorica Dumbrăveanu a  făcut apel către populație să se abțină de la călătorii peste hotare și să evite spațiile aglomerate, iar persoanele care revin din zonele de risc de infecție cu noul tip de Coronavirus sau care au fost în contact cu persoane infectate de COVID-19, să completeze fișele epidemiologice cu date personale corecte și istoricul călătoriei, să aplice regimul de autoizolare la domiciliu timp de 14 zile, să contacteze medicul de familie, să-și monitorizeze starea de sănătate cu efectuarea termometriei de trei ori pe zi și la primele simptome de boală, precum tuse sau febră, să apeleze 112.

În ultimele 24 de ore, în Republica Moldova au intrat 19 700 de persoane. Din Republica Italiană, au revenit în țară 90 persoane, cu o singură rută Bologna-Chișinău. Totodată, au fost completate 3 398 fișe epidemiologice.

Personalul medical din instituțiile de sănătate strategice au fost instruite suplimentar de către experții Organizației Mondiale a Sănătății, în ceea ce privește tratamentul și asistența pacienților cu infecția COVID-19.

RECOMANDĂRILE OMS PRIVIND PREVENIREA RĂSPÂNDIRII COVID19: 

СЩМШВ 19

Reducerea riscurilor de COVID 19

spalatul pe miini

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *