Ziua Victoriei și Ziua Europei, sărbătorite concomitent şi la Criuleni

Și în acest an, 9 Mai a adunat în centrul or. Criuleni adulţi și copii. Doar că de această dată cei prezenți la sărbătoare au comemorat Ziua Victoriei asupra fascizmului  și au sărbătorit  Ziua Europei. Deși opțiunile celor prezenți sunt vădit diferite, unii privind spre răsărit, alții – spre asfințit, mulțimea a ascultat cuminte și atent discursurile oficialilor.

IMG_5765

Dumitru Simon, primarul or. Criuleni, în cuvântul său de deschidere, a adus un omagiu celor căzuți pe câmpul de luptă și a mulțumit tuturor veteranilor rămași în viață – 13 la număr în raionul Criuleni, pentru sacrificiul făcut în numele păcii.

Veaceslav Burlac, proaspăt numit în funcția de președinte al raionului Criuleni, a venit și el cu un mesaj de felicitare în adresa veteranilor și tuturor celor, care trăiesc și iubesc Europa în centrul căreia trăim. Emoțiile, însă, i-au luat-o înainte, astfel că nu a mai prelungit discursul, încheind cu un “mulțumesc frumos” pentru toți participanții la eveniment.

Mesaje de felicitare în fața celor prezenți au rostit și Sergiu Tudorică, şeful Secţiei Administrativ-Militare a raionului, Ioan Țuțuianu, preot în parohia Criuleni, ultimul îndemnându-i pe mireni să accepte tot ce-i mai de valoare, fie că vine de la est, fie că vine de la vest, dar să nu uite să-și păstreze identitatea și să pledeze cu mândrie pro Moldova.

Cu prilejul celor două sărbători – Ziua Victoriei și Ziua Europei, artiștii Centrului de Cultură “G. Sârbu”, alături de elevii Şcolii Primare şi liceeni, au prezentat un program artistic, prin care au condamnat războiul, venerând pacea.

Text şi fotografii de Gh. Motricală 

 

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *