Ziua Familiei la Molovata Nouă – un imbold de consolidare

 În luna mai sărbătorim Ziua Internaţională a Familiei.  E o zi importantă, căci anume în familie poţi afla care sunt adevăratele valori ale vieţii.

otgon2

La Molovata Nouă Ziua Familiei a fost marcată întrun mod inedit. Pentru prima dată angajații instituțiilor ce organizează diferite evenimente culturale pentru a crea bună dispoziție și a promova valorile spirituale și culturale în comunitate, la inițiativa primarului Oleg Gazea, au sărbătorit împreună cu membrii familiilor lor pe malul Nistrului. Funcționari APL, colectivele gimnaziului, casei de cultură, bibliotecii, muzeului, cei de la asistenţă socială, au ieșit pe malul Nistrului împreună cu familialii și au petrecut o duminică cum nu s-a mai pomenit. Fiecare a venit cu specialitatea casei și au încropit astfel și o masă demnă de o carte cu rețete culinare. Până seara târziu a domnit voia bună, astfel și membrii familiilor bugetarilor nu s-au simțit neglijați. După partea festivă a Sărbătorii Familiei, a urmat consursul pentru cel mai bun poster consacrat familiei la care au participat: profesorii gimnaziului “Anatol Codru” , grădiniţa de copii, dar şi angajaţii şi beneficiarii de la Asistenţă Socială.  Toți s-au descurcat de minune.

De altfel toţi participanţii au fost încadraţi în diferite jocuri distractive, concursuri la aer liber. Adulții au demonstrat jocurile şi ocupaţiile lor din copilărie cum ar fi jocul de-a ascunselea, băsmăluţa… Copiii se amuzau pe seama lor, dar se implicau, descoperind diferența dintre jocurile virtuale și cele reale.

otgon

Două echipe de bărbaţi au jucat volei. Cel mai atractiv a fost un şarj de tragere a otgonului de către barbaţi- femei. Femeile au rupt otgonul la propriu şi la figurat. Sărbătoarea desfășurată în acordurile fanfarei a fost un prilej de sustragere de la problemele de rutină cotidiană, de consolidare a familiilor, colectivelor și un energizant pentru continuarea activității profesionale.

Text și foto de Valentina Verlan

 

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *