(Video) Aleşii locali din raionul Dubăsari, la 100 de zile de mandat

O discuţie publică despre situaţia post-electorală în raionul Dubăsari, cu participarea aleşilor locali din raion şi societatea civilă, a organizat televiziunea locală “Elita TV” în parteneriat cu redacţia săptămânalului “Est-Curier”. La discuţie au fost invitaţi toţi preşedinţii de fracţiuni care fac parte din Consiliul raional Dubăsari – reprezentanţi ai şapte partide, dar au acceptat invitaţia doar preşedintele raionului, Grigore Policinschi (exponent PCRM), consilierul Mihail Rotari (PD) şi consiliera Zinaida Ivanschi (PD), reprezentantă a Clubului “Identitatea” care promovează femeile în politică, şi co-preşedintă a Fondului “Caritate-Moldova”. A mai participat Sergiu Grigoriev, liderul ONG “Indigo” şi de ceva timp – secretarul Consiliului raional Dubăsari.

Moderatoarea Angela Zaharova a mulţumit celor care au dorit să se alăture discuţiei, şi le-a propus să spună care sunt realizările aleşilor locali în raport cu promisiunile electorale lansate, care sunt perspectivele de dezvoltare ale acestui raion şi cum reuşesc să coopereze toate partidele politice care au obţinut votul cetăţenilor pentru acest mandat.

Referindu-se la cele mai importante trei realizări ale sale, preşedintele raionului Grigore Policinschi a spus că a reuşit să asigure continuitatea acţiunilor începute de fostul consiliu, că toate instituţiile funcţionează în conformitate cu programele lor de activitate. Pe locul doi ar fi stabilitatea în raionul Dubăsari, o majoritate formată în consiliu, acceptul consilierilor pentru a se implica cu plenitudine în rezolvarea problemelor cetăţenilor. Al treilea lucru important ar fi schimbarea pozitivă a imaginii raionului Dubăsari şi dorinţa tuturor funcţionarilor şi aleşilor locali de a impulsiona dezvoltarea economică a raionului.

Dând o apreciere forului legislativ raional, Mihail Rotari a spus că a asistat la o singură sedinţă a consiliului raional, i-a plăcut atmosfera de lucru, deciziile discutate şi alocările pentru sfera socială le apreciază pozitiv, ele au fost votate aproape unanim. Unanimitatea se datorează, în opinia lui Rotari, faptului că toate deciziile au fost discutate amănunţit în comisiile de specialitate. Zinaida Ivanschi, consiliera PD, a spus că realizările sale în consiliu țin de votul său pentru alegerea actualului preşedinte, astfel, asigurând o stabilitate în Consiliul Raional, a rămas unica femeie care conduce o comisie de specialitate, a încercat să facă o inventariere a ONG-urilor care activează în raionul Dubăsari şi a participat, împreună cu Policinschi, la o conferinţă a Euroregiunii „Siret-Prut-Nistru”. De altfel, raionul Dubăsari s-a angajat să găzduiască acest for în aprilie 2016. Referitor la cum sunt tratate propunerile care vin de la consilierii din fracţiunile minoritare în consiliu, Zinaida Ivanschi a spus că toate propunerile care au venit la comisia pe care o conduce – relaţii transfrontaliere, sectorul asociativ şi mass-media – au fost tratate cu bunăvoință,  iar iniţiativele sunt acceptate,  când au un impact pozitiv asupra dezvoltării raionului Dubăsari.

Mai multe – aflaţi din varianta video ataşată.

S. Cernov

 

 

 

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *